Založ si blog

Moje poslanie

Moje poslanie

Viac ako lásku, ako peniaze, viac ako obdiv, daj mi pravdu.

Neodchádzam, len sa vydávam na ďalšiu epizódu života. Cítim veľkú potrebu vám pomôcť, pomôcť tým aj sebe, cítim potrebu vyjadriť pravdu, seba, to čo sa vo mne skrýva, lebo schovávať sa za niečo iné vedie do záhuby.

Pohyb je neoddeliteľnou súčasťou nás ľudí, pohyb musí byť pestrý a musíme mať z neho radosť, len tak sa aj vďaka nemu priblížime k šťastnému životu. Úloha dnešného fitnes trénera – terapeuta  je ľudí, ktorí uviazli v jednej z križovatiek života znova naučiť sa hýbať, obnoviť ich mobilitu a  funkčnosť, opäť nadobudnúť pocit zdravého ľudského tela. Naučiť ich správne návyky, techniku pohybu, motivovať ich k nemu, aby mali z neho ale aj zo života radosť, aby sa vo svojom tele cítili spokojne. Dobrý tréner musí byť aj skvelým psychológom, mal by byť vzorom a prirodzenou autoritou. Vďaka týmto predizpozíciam dokáže s klientmi dosahovať žiadané výsledky, ale len do určitého okamihu, do okamihu kedy natrafíme na fyzické možnosti klienta. O akých možnostiach to hovorím? Problém sa skrýva v našej psychike, to ako sme vnútorne vyrovnaný tak sa aj cítime vo vlastnom tele, dokonca tak aj vyzeráme. Pohyb je neoddeliteľnou súčasťou tejto vyrovnanosti, ale pokiaľ budeme v ostatných sférach života zaostávať, pohyb nás z toho nevykúpi, ak áno tak len na krátky čas.

Telo je len obal niečoho oveľa dôležitejšieho – duše, ak je naša duša nespokojná, telo nikdy nevyliečime, neschudneme, alebo naopak nenaberieme, aj keď sa nám to trochu podarí, stále nám niečo bude chýbať respektíve nikdy nebudeme spokojný so sebou. Čo skutočne potrebujeme je pokoj v duši, harmónia so svojím vnútorným svetom a tým aj so svetom na vôkol.  Pohybovať by sme sa mali preto, aby sme túto harmóniu nastolili, nie preto aby sme sa zamilovali do svojho odrazu v zrkadle.

Poznám ženu, ktorá ma nejaký ten kilogram navyše, no jej život je plnohodnotný, naplnený zmyslom a radosťou, jej oči sú žiarivé, iskrivé a jasné, jej tvár je prirodzene krásna, v spoločnosti tejto ženy sa každý cíti minimálne príjemne. No poznám aj ženu ktorej telo je vďaka každodennej drine podľa merítka spoločnosti takmer dokonalé, no vnútri prázdne, jej oči sú trpké zasadnuté len na seba, jej jazyk ubližuje ľuďom. Navzdory tomu, veľa z nás sa naháňa práve za touto krásou a pravá krása človeka sa stráca v ideológií dnešnej spoločnosti.

Väčšina z nás trpí v osobnom živote, či už v práci, vo vzťahoch, v nedostatku času na seba alebo iných sférach života… Toto všetko sa neskôr prejaví v zdraví a telesnom vyjadrení, priberáme alebo nie sme spokojný s naším telom, máme oslabenú imunitu. Tým chcem povedať že naše zdravie a telesný prejav netkvie len vo fyzických možnostiach (v pohybe, zdravom stravovaní a zdravých návykoch) ako si väčšina z nás myslí, ale je predovšetkým výsledkom našej psychiky. Sme tak moc ovplyvnený našou fyzickou schránkou, že zabúdame na našu dušu. Preto často extrémnymi výkonmi riešime našu beznádejnú situáciu v osobnom živote, doslova pred ňou utekáme alebo túto situáciu riešime opačne a na pohyb úplne zanevrieme. Dbáme o svoje telo prehnane alebo ho naopak necháme ležať v kúte nepovšimnuté, je nám jedno čo do neho dostaneme a ako vyzerá. Práve tieto dva protiklady –  prehnaná samoľúbosť na jednej strane a nízka sebaúcta na strane druhej  sú extrémy, ktoré pramenia z našej vnútornej nevyrovnanosti.

Ako tréner a teda čiastočne aj psychológ som sa vám snažil pomôcť stať vyrovnanejším človekom, no ako tréner som vám nedokázal pomôcť natoľko, aby to prinieslo ovocie, ktoré som očakával. Preto moje srdce požiadalo o zmenu, chce viac ako len diktovať vám cviky a spýtať sa ako to ide vo vašom živote.

Nie je to malá zmena, rozhodol som sa čiastočne vzdať povolania tréner,  aby som sa viac priblížil k problému, ktorému čelíme spoločne a to napomôcť vám k nadobudnutiu skutočnej vnútornej sily, zdraviu a vitalite, ktoré máte vo svojích rukách. Naše telo je vybavené obrovským samoliečebným programom, ktorý treba vedieť používať, budem sa snažiť vám poskytnúť čo najviac informácií a vedomostí ako ho správne použiť, lebo neexistuje nevyliečiteľná choroba, len nevyliečiteľný človek.

Odchádzam do Prahy za štúdiom, pracovne do Rakúska, ale predsa len budem aj s vami. Okrem blogov, ktoré budem uverejňovať tu na tomto mieste, budem v Martine osem pracovných dní v mesiaci vám poskytovať terapie v podobe masáži. Rovnako budem poskytovať kompenzačné, uvoľňovacie cvičenia a cvičenia pre spevňovanie celého tela, ktoré vedú k celkovému správnemu držaniu tela, k zdraviu a duševnej pohode.

Založil som tento blog, aby som sa so svojimi vedomosťami a znalosťami dokázal s vami podeliť. Aby som všetko to čo som odpozoroval, naštudoval a precítil dokázal zjednodušene podať, aby vám to bolo nápomocné k nadobudnutiu spomínanej duševnej a fyzickej pohody.

 

 

S láskou váš terapeut

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1377x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu

Kategórie

Archív